klsab Larm, Villalarm och Ordingsvaktsutrustning

Villalarm och Företagslarm från Karlstad Larm & Skydd  AB

Nyhet! Nu kan du köpa ditt larm och betala med Räntefri delbetalning. Kontakta oss på 054-568900. Du måste få delbetalningen godkänd av Wasa kredit. Vi hjälper dig med din ansökan.


Om du funderar på att köpa ett larm från oss här i Karlstad så tänkte jag beskriva lite vad du får och hur det fungerar. För det första så här ser lokalerna ut om du åker förbi och du är alltid välkommen att ringa på 054-568900 för att fråga och få hjälp eller besöka oss på Skårevägen 63, 65350 Karlstad för att se på larmen:

Ett Hemlarm eller larm till Företaget med kamera och utan månadskostnad:

Där du kan se om lokalen är rökfylld vid Brandlarm eller om du har inkräktare i huset vid inbrottslarm. Du kan Ringa 112 eller +46112 från utlandet och larma ut Räddningstjänsten vid Brand eller Polisen vid Inbrott. Du kan från Appen maila bilderna till Polisen eller skicka dem ett MMS med bilderna. Vill du istället få ditt larm anslutet till En godkänd Larmcentral tillkommer en månadskostnad på (från) 79:-/mån  beroende på vilken larmcentral ni väljer. Vi hjälper Er med anslutningen.

Om du köper ett PowerMaster från oss kommer larmet färdigprogrammerat med detektorer uppmärkta så du vet vilken detektor som ska sitta vart. Larmet är färdigprogrammerat även för Appen Visonic-Go där du kan se bilder i realtid samt direkt se vad detektorn såg när larmet löste ut.
Allt utan några månadskostnader till skillnad mot hyrlarmen som är populära för tillfället.
Räkna på kostnaden för ett hyrlarm under en 10-års period så blir valet inte så svårt om du tänker på kostnader.Ett Villalarm eller Företagslarm från oss:
En larm lösning från Visonic som levererar bilder vid larmtillfället tillsammans med ett larmbesked via gratis push-meddelande, SMS samt att du blir uppringd. OBS att bilderna överförs via mail samt att du kan se bilderna i en app Visonic-Go. Centralen levereras färdigprogrammerad för all kommunikation så appen Visonic-Go fungerar direkt utan att du behöver programmera något. Även din mail samt det tfnnummer du uppger vid beställning läggs in så direkt du ansluter stickproppen i ett vägguttag och monterar SIM kort och batteri i centralen får du ett sms att det är sabotage på centralen för att den är öppen. Med Appen kan du larma av och på både i Hemma- och Bortaläge, se bilder i realtid, se bilder eller kontrollera vad som hänt vid utlöst larm. Du kan alltså köpa ett hemlarm som ska monteras i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg eller vilken plats i Sverige som helst, Skruva upp detektorerna och centralen, Stoppa i batterier och ditt larm är driftsätt och klart för att användas. Du kan också ringa när du monterar så blir du guidad över telefon. Vi hjälper dig så ditt larm blir som du tänkt dig och lämnar dig inte i sticket innan larmet är klart. Vi svarar på telefon och ger dig råd när du ringer.
Det du ser på bilderna är från sekunden innan larmet löste ut och sedan ca 10 sekunder bilder eller video. Bilden visas bara från den detektor som har larmat vid inbrottslarm. Om däremot Brand- eller Nöd-larmet  löser ut ligger bilder från samtliga kameradetektorer i Appen när du öppnar den. (Finns "Överfallslarm" i Fjärrkontroll, Knappsats innanför entredörren samt på huvudcentralen) Där kan du tex se efter om något rum börjar bli rökfyllt. Du kan även hämta bild i realtid från ditt larm. Allt detta utan Månadskostnad.


Villalarm Visonic Powermaster

Villalarmet som säljs mest av oss är Visonics Powermaster-10. Den centralen klarar 28 trådlösa detektorer, varav max 10 kan vara kameradetektorer samt max 8 användare. Köper du det här hos oss kommer det färdigprogrammerat och klart, bara för dig att skruva upp. Med i Leveransen finns papper på vilken App du ska ladda ner samt vad som ska skrivas in i appen, (Serveradress och din centrals id nummer). Powermaster -30 samt -33 klarar 64 trådlösa detektorer samt 42 användare och säljs oftast där antalet användare behöver vara fler än 8. Du kan alltid ringa när du ska skruva upp larmdetektorerna så att inget blir fel. Våra kunder upplever detta att du alltid får tag i oss när du känner dig osäker eller behöver hjälp som den största fördelen med att handla av oss.

Batterilivslängden är mellan 5 till 8 år på samtliga detektorer och centralen förutom de slippade magnetkontakterna 302-V där batteriet varar ca 3år (Knappcellsbatteri tup CR 2032)  samt i knappsatserna KP 160 samt KP 250 där batterierna varar i ca 2år (Vanliga AA batterier 4st i varje knappsats).

I Webshopen till detektorerna finns vägg-, hörn- och takfästen till detektorerna. Dessa behövs normalt inte utan detektorerna är fasade 45 grader så du enkelt kan sätta detektorn i ett hörn och montera skruven i ett förberett hål i bakstycket till detektorn.

I de paket som ligger upplagda i shopen ingår alltid en GSM/GPRS- sändare som sitter färdigmonterad i centralen. I denna GSM-sändare kan det sättas ett kontantkort eller ett av våra Telematik-kort. Ett sådant kostar 35:- / månad + moms och ev samtalskostnader. Fler och fler kompletterar sin larmanläggning med en inbyggt IP-modul Power-Link3. Tänk på att denna anslutes i RS 232 kontakten, sitter monterad i bottenstycket på centralen och måste anslutas med en Ethernet kabel (2M ingår i leveransen) till din Router eller Switch för att få nätverksåtkomst.

Handlar du hos oss kommer larmet levererat fullt färdigprogrammerat med detektorer döpta till vart dom är monterade. Vi kontaktar kunden efter beställning och frågar vilken teleoperatör och namn på detektorer samt hur detektorerna skall fungera efter montaget. Allt för appen är också programmerat och instruktioner vad som ska skrivas in i din smartphone är med i leveransen. Har du ändå frågor vid uppskruvningen av detektorer så har vi bra support på tfn för våra kunder. Ring när du monterar så får du hjälp. Har du handlat av något annan företag och har frågor! Ring den du handlat av. Vi har bara support till våra kunder vilket jag hoppas Ni förstår.

Larmbeskeden rings från PowerMaster-10, 30 och -33 centralen till fyra privattelefoner, även SMS till fyra SMS-mottagare (som inte behöver vara samma som de fyra som blir uppringda) samt även bilder i appen Visonic-Go från en kostnadsfri IPMP server. I appen kan du även maila bilden till valfri mailadress.

(Gäller endast PIRCAM-detektor samt Centralapparaten PowerMaster-10, 30 och -33 med inbyggd GSM-sändare eller IP-modul eller båda. Inte om du enbart har PSTN ansluten).

En fördel med PowerMaster-10 och -30 är att du kan ansluta både fast telefon (PSTN) OCH GSM för att larmet ska kunna nå dig med ett larmbesked även om en "störsändare" för GSM-näten används av en ev tjuv.  (Centralerna levereras programmerade så ett sabotagelarm löser ut om en detektor störs ut mer än 30 sekunder under en 60-sekunders period). Har du även en trådlös utomhussiren så är risken att tjuven obemärkt ska kunna göra ett inbrott i din bostad eller på ditt företag ganska minimal.

Ovanstående lösning kräver inte abonnemang till någon Larmcentral, bilderna i appen är enbart för larmverifikation. Du kan även nu logga in till appen för att se bilder i realtid.

Har du köpt en IP modul så får du snabbare anslutning när du öppnar Appen samt ytterligare en väg ut.

I Maj 2018 levereras V19 vilket innebär att om du köper en Glaskrossdetektor GBD-502 PG2 och ansluter till din V19 central så innehåller den även ett temperaturlarm med ställbar larmgräns.

Versioner och begränsningar om du vill komplettera ett befintligt larm med nyare tillbehör.

IP Modul PowerLink3         Version 17.3 och över

Knappsats KP 160               Version 15 och över

Knappsats KP 250               Version 18 och över

Vill du se vilken version du har: Gå in som installatör, Till pkt 10 Serienummer, bläddra med pilen till 

I 18.040 då har du en version 18. Gå ur med Stängt Hänglås och OK

Villalarm AJAX

Detta inbrottslarm har liksom Powemaster larmen en räckvidd på 2 km fri sikt mellan detektorer och 

Fri App för iOS eller Android. Fri automatisk firmware- och mjukvaru-uppdatering ingår

Trådlöst inbrottslarm med inbyggd IP anslutning samt GSM sändare för överföring av larm eller fellarm. Du kontrollerar larmet med Knappsats, Fjärrkontroll  eller App i telefon. Modern och snygg design. Snabb App för Android eller iOS. Du ansluter centralen till El med en medföljande sladd i ett vägguttag samt kabel mellan din router och Ethernet anslutningen på Centralen, Stoppar i ett SIM kort som kan vara ett kontantkort eller ett Telematikkort. I appen finns en inbyggd QR läsare och du scannar QR koden som finns på baksidan av centralen in till appen så kommer Centralen igång och du döper den till vart larmet ska sitta. Sen lägger du till detektorerna med att scanna QR koden som finns till varje tillbehör, lägger till dem till centralen, väljer vilken typ av sektion du vill att detektorn ska vara, lägger till Användare genom att bjuda in dem via deras mailadress

 Finns inga kameradetektorer än så detta blir mer som ett "gammalt" Inbrottslarm där du vet att det larmat men inte varför. Du kan i appen nå IP-kameror du har i bostaden . Då måste du öppna portar i din router, samt i Appen ange RTSP sträng inklusive Wan IP adressen samt användarnamn och lösenord som är valt.

 Larmet finns i Vitt eller Svart Utförande. Om du vill ha svart kontaktar du oss bara. Finns inte som lagervara men kan levereras med 1 dags fördröjning.

Detta larm kan för närvarande anslutas till Lövestads larmcentral om så önskas.