klsab Larm, Villalarm och Ordingsvaktsutrustning

Beskrivning Larm Visonic PowerMaster-10, 30 och -3

En ny larm lösning från Visonic som levererar bilder vid larmtillfället tillsammans med larmbesked. OBS att bilderna överförs via mail samt att du kan se bilderna i en app Visonic-Go. Centralen levereras färdigprogrammerad för all kommunikation så appen Visonic-Go fungerar direkt utan att du behöver programmera något. Även din mail samt det tfnnummer du uppger vid beställning läggs in så direkt du  ansluter stickproppen i ett vägguttag och monterar SIM kort och batteri i centralen får du ett sms att det är sabotage på centralen för att den är öppen. Med Appen kan du larma av och på både i Hemma- och Bortaläge, se bilder i realtid, se bilder eller kontrollera vad som hänt vid utlöst larm. Du kan alltså köpa ett larm som ska monteras i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg eller vilken plats i Sverige som helst, Skruva upp detektorerna och centralen, Stoppa i batterier och ditt larm är driftsätt och klart för att användas. Du kan också ringa när du monterar så blir du guidad över telefon. Vi hjälper dig så ditt larm blir som du tänkt dig och lämnar dig inte i sticket innan larmet är klart. Vi svara på telefon och ger dig råd när du ringer.

      

Handlar du hos oss kommer larmet levererat fullt färdigprogrammerat med detektorer döpta till vart dom är monterade. Vi kontaktar kunden efter beställning och frågar vilken teleoperatör och namn på detektorer samt hur detektorerna skall fungera efter montaget. Allt för appen är också programmerat och instruktioner vad som ska skrivas in i din smartphone är med i leveransen. Har du ändå frågor vid uppskruvningen av detektorer så har vi bra support på tfn för våra kunder. Ring när du monterar så får du hjälp. Har du handlat någon annan stans! Ring den du handlat av.


Larmbeskeden rings från PowerMaster-10, 30 och -33 centralen till fyra privattelefoner, även SMS till fyra SMS-mottagare (som inte behöver vara samma som de fyra som blir uppringda) samt även bilder i appen Visonic-Go från en kostnadsfri IPMP server. I appen kan du även maila bilden till valfri mailadress.

(Gäller endast PIRCAM-detektor samt Centralapparaten PowerMaster-10, 30 och -33 med inbyggd GSM-sändareeller IP-modul).

En fördel med PowerMaster-10 och -30 är att du kan ansluta både fast telefon OCH GSM för att larmet ska kunna nå dig med ett larmbesked även om en "störsändare" för GSM-näten används av en ev tjuv. Har du även en trådlös utomhussiren så är risken att tjuven obemärkt ska kunna göra ett inbrott i din bostad eller på ditt företag ganska minimal.

Ovanstående lösning kräver inte abonnemang till någon Larmcentral, bilderna i appen är enbart för larmverifikation. Du kan även nu logga in till appen för att se bilder i realtid.

Gratis App till Iphone för att larma av samt på via SMS finns tillgängligt på Appstore (om du har den inbyggda GSM-sändaren):

Sms_RC

Med den blir handhavandet av ditt larm ännu enklare.

Det du fyller i i appen vid telefonnummer är det SIM-kortnummer ditt larm har( alltså gsm-numret till ditt larm),

Under LARMA PÅ skriver du tkb**** där du byter ut **** mot den fyrsiffriga kod du använder för att larma på på knappsatsen på larmet normalt.

Under LARMA AV skriver du fk**** där du byter ut **** mot den fyrsiffriga kod du använder för att larma på på knappsatsen på larmet normalt.

Skapa även en flik Status där du skriver ST **** för att få ett status SMS från larmet

Larmet kan kopplas till larmcentral om så önskas för utryckning av väktare tex, då blir dock denna tjänst avgiftsbelagd.

 Manualer finns för nedladdning under support/download

 Missa inte att titta under Rubriken:  Larm Video för Instruktion och Programmeringshjälp

Länk:  http://www.klsab.se/larm-video-for-instruktion-och-programmeringshjalp/41

 

PowerMaster-10 Pircam paket där du kan ha  10 kameradetektorer till en central.  I den finns en GSM sändare integrerad som du kan komplettera med en extern antenn vid dåliga mottagningsförhållande. Till centralen kan du även koppla in rikstelefon PSTN för att få två vägar ut för larmen.

Larmcentralen kan vid larm ringa fyra privattelefoner via både PSTN och växla till GSM om PSTN-linjen saknas samt skicka SMS till även där fyra valbara mottagare samt att du får bilder via mail till fyra mailadresser på vad som detektorn såg när larmet löste ut.

Står i datablad från visonic att PIRCAM detektorn fungerar ned till -10 grader men att den ska monteras inomhus.

Många frågar hur känsligt larmet är för störsändare:

Räckvidden mellan detektorerna och centralen uppges vara 2 km fri sikt och överföringen krypteras.

Möjlighet finns att kontrollera störningar på den trådlösa kommunikationen. Visonic säger att kommunikationen skall vara unikt tåligt mot störningar. Dom skriver att:

Användningen av flera avancerade radiotekniker eliminerar praktiskt taget signalkollisioner och störningar och ökar batteriets livslängd på alla systemets enheter.

Den använder synkroniserad Frequency Hopping (TDMA/FHSS) och använder Frekvenserna:

433-434,               868-869 samt     912-918  med frekvenshopp:

    8                               4                              50